dunszt.sk

kultmag

Világhírű előadók érkeznek a Pozsonyi Jazznapokra

Az október 22. és 24. között megrendezésre kerülő Pozsonyi Jazznapokra olyan világhírű művészek látogatnak el, mint Mike Stern, Bill Evans, Avishai Cohen és Nubiyan Twist.  

A háromnapos esemény első estéjén, pénteken a világ egyik legjobb nagybőgőse, Avishai Cohen lép színpadra. Az izraeli zenész és zeneszerző a Chicka Coreu nevű zenekarban kezdte karrierjét, olyan előadókkal játszott már együtt, mint Bobby McFerrin, Roy Hargrove és Herbie Hancock. Zenéjében a Közel-Kelet (leginkább arab és zsidó) hangulatát keveri az izraeli komolyzene és jazz hangzásával.  

A tíztagú Nubiyan Twist nemcsak Nagy-Britanniában csillogtatja tehetségét, Szlovákiában legelőször október 23-án lépnek színpadra. A Tom Excell által alapított zenekarban kivételes zenészek, énekesek és producerek dolgoznak össze. A Nubiyan Twistről a brit afrojazz első osztályú sztárjaként beszélnek, és a zenekar csak megerősítette pozícióját a Jungle Run című második albumával. Már 2020-ban, a tavaszi jazznapokon megtekinthető lett volna előadásuk, a járvány hozta szabályozások azonban megakadályozták a koncert megvalósulását.

A gitáros Mike Stern a szlovákiai rajongók nagy kedvence, és koncertjei kivétel nélkül telt házasak. A Bill Evans Band társaságában lép színpadra Pozsonyban október 24-én, vasárnap. Mike Stern Amerika egyik legnépszerűbb gitárosa. A Blood, Sweat and Tears együttesben és Billy Cobham oldalán kezdte karrierjét, majd több éven át Miles Davis mellett játszott, ez után következett saját turnéja. Együtt játszott már olyan előadókkal, mint Jac Pastorious, Marcus Miller, Mino Cinelu, Richard Bona, Anthony Jackson és Victor Wooten. A Pozsonyi Jazznapokon Bill Evans kíséri majd szaxofonon, Tom Kennedy basszusgitáron és Nicolas Viccaro dobon.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket