dunszt.sk

kultmag

Cooper Hoffman és Bradley Cooper főszereplésével jön Paul Thomas Anderson új filmje

Paul Thomas Anderson korunk egyik legegyedibb látásmódú és legsikeresebb rendezője, így új filmjét mindig komoly várakozás előzi meg. Most sincs ez másként, a Licorice Pizza esetében, melynek ideje és helyszíne ismerős lehet, hiszen a ’70-es években, Kaliforniában járunk, akárcsak a rendező egy korábbi sikeres filmjében, a Boogie Nights-ban.

A Licorice Pizza minden bizonnyal jól illeszkedik majd az amerikai függetlenfilm hasonló próbálkozásainak (pl: Richard Linklater egyes filmjei) sorába; egy személyes felnövéstörténetet kaphatunk Andersontól, mely egyúttal egy kor jellegzetes hangulatát is igyekszik majd megragadni.

A film szereplőgárdája igen erős, többek között Bradley Cooper, Benny Safdie, Maya Rudolph és Tom Waits is feltűnik a moziban, a gyerek-főszerepeket Alana Haim, illetve Cooper Hoffman (a tragikusan fiatalon elhunyt Philip Seymour Hoffman fia) játssza majd.

A mozit Anderson jórészt tavaly ősszel, már a koronavírus-járvány beköszönte után forgatta, ez volt egyébként az első játékfilmes munkája a Fantomszál óta. A Licorice Pizza első előzetes már megtekinthető, a teljes film év végén válik elérhetővé a nagyközönség számára.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket