dunszt.sk

kultmag

Elhunyt Mészáros György

Elhunyt Mészáros György, a Dunszt szerzője. Mészáros György 1988-ban született, Csallóköznádasdon élt. Győrben tanult újságírást, többek között a Kisalföld és a Csallóköz folyóiratnál volt gyakornok. 2011-ben kezdett el az Új Szónál dolgozni mint az ujszo.com online koordinátora, majd a sportrovat riportere lett.
Első írása a Dunszton 2018-ban jelent meg, ő ezt szakmája egyik fordulópontjának tartotta, hiszen, bár korábban is jelentek meg filmes témájú írásai, de kulturális magazinban ez volt az első publikációja.
Mint minden igazán tehetséges ember, ő is tele volt kétellyel, bizonytalansággal. Minden szerkesztő „álmaˮ, ha a szerzője a kéziratok olvasása közben mellette ül a kanapén, és az arcát fürkészi. Éppen emiatt a szakmai alázat miatt volt hatalmas felelősség is a munkáiba belenyúlni. (Csaknem) minden javítást elfogadott, mindent tovább írt, (szinte) bármit kihúzott, és mindennek utánament, ha a szöveg úgy kívánta. Tette ezt úgy, hogy szakmájában sem ismert megalkuvást, döntéseiben mindvégig önazonos tudott maradni. Mészáros György hétfőn tragikus hirtelenséggel hunyt el. 33 éves volt.
Készülő fantasy kisregényének kézirata gondozás alatt áll.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket