dunszt.sk

kultmag

Október 9-én kezdődik az évad a Komáromi Jókai Színház stúdiószínpadán

Október 9-én szombaton, Schwechtje Mihály Az örökség című színművével indul az évad a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán. A stúdióban az évad folyamán további három darabot mutatnak be, mindhárom valamilyen módon „kapcsolódik Komáromhoz, a Felvidékhez, a külhoni magyarsághoz”, hangsúlyozta a színház kommunikációs felelőse.

Az örökség (fotó: jokai.sk)

Az első bemutató Schwechtje Mihály Az örökség című színműve, melyet az ipolysági Rédli Károly rendez, ezt követi Jordi Galceran Burundanga című vígjátéka, melyet Matusek Attila rendez és a pozsonyi színművészeti egyetem magyar hallgatói szerepelnek benne. Ezt követi Tóth Attila Mindennapi tenyerünket című nyomoreszkje (a szerző hosszú évekig volt a komáromi társulat tagja).

Az idei évad utolsó előadása Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című drámája lesz, amely Hajdu azonos című filmje után is ismerős lehet, és Forgács Péter rendező viszi majd színpadra.

„Az utóbbi két előadás két szlovákiai magyar civil szervezet produkciója, hiszen a színház vezetősége a kezdetektől fogva helyet szeretne adni a szlovákiai magyar alternatív színházi kezdeményezéseknek” – olvasható a színház közleményében.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket