dunszt.sk

kultmag

Az HBO dokumentumfilmet forgatott Brittany Murphy tragédiájáról

Brittany Muphy fiatalon került Hollywoodba, már tizennégyéves korában főszerepet kapott egy sorozatban, majd jöttek az első filmes sikerek, a Spinédzserek, az Észvesztő, a 8 mérföld vagy a Sin City. 2009-ben azonban rejtélyes körülmények között, sajnálatosan fiatalon hunyt el.

Az HBO most erről forgatott egy kétrészes dokumentumfilmet, amely sok meglepő részlettel árnyalja a színésznőről kialakult képünket, emellett pedig magát a személyt is jobban megérthetjük.

„Egy aranyos kislány volt, aki jóban akart lenni másokkal, szeretett volna mindenkivel kedves lenni, ám valahogy nem illeszkedett a világba. Én rendezőként profitáltam ebből az attitűdből a filmben, de valójában ez a kettősség volt az ő életének tragédiája”- fogalmazott például Amy Heckerling, a Spinédzserek rendezője.

A színésznő karrierje akkor kezdett hanyatlani, mikor párkapcsolata elkezdődött Simon Monjack-kel. A folyosó túloldalán volt Murphy utolsó filmje, ennek rendezője, Alex Merkin is érdekes részleteket árult el.

„Sok aggasztó jelet láttam. Nem akarok ítéletet mondani a kapcsolatukról, de nekem úgy tűnt, hogy Britanny nem érezte jól magát. Egy egészségtelen dominanciaharc volt, ami arról szólt, hogy a férfi magához láncolja.”

A What Happened, Brittany Murphy az HBO Max kínálatában debütált.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket