dunszt.sk

kultmag

Vígjátékkal térne vissza Quentin Tarantino

Tarantino a napokban vette át a Római Filmfesztivál életműdíját, amelyet az olasz filmrendező, Dario Argento nyújtott át neki. Az esemény során készített interjúk egyikében Tarantino elárulta, milyen új projekteken dolgozik jelenleg: tervben van egy filmkritikáról szóló könyv, egy televíziós sorozat, valamint szívesen rendezne egy spagettiwesternt is.

„Először egy vígjátékot szeretnék csinálni ‒ nyilatkozta a rendező. – De nem a következő filmemként… ez valami más, amin gondolkodom. Nagyon szórakoztató lesz. A spagettiwesternek stílusában akarom forgatni, ahol mindenki különböző nyelven beszél… a mexikói bandita olasz, a főhős amerikai, a gonosz seriff német, a mexikói szalonlány izraeli. Mindenki más nyelvet használ. Te, a színész pedig tudod: oké, amikor a másik befejezte, akkor kezdek el én beszélni.”

Kép forrása: IMDb

Tarantino azt is elárulta, színjátszásórák közben ébredt rá, hogy inkább a rendezés érdekli: „Nemcsak jobban szerettem a filmeket, mint mások az osztályban, de én törődtem is velük, míg azt hiszem, a többiek csak magukkal foglalkoztak. Ez az oka annak, hogy nem lettem színész, ahhoz túlságosan szerettem a filmeket.”

Arra kérdésre, hogy tízedik, állítólagos utolsó rendezése valóban a Kill Bill 3 lesz-e, csak annyit felelt: „Miért ne?”

Az eredeti cikk a The Guardian oldalán olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket