dunszt.sk

kultmag

Hódít a Squid Game, de milyen áron?

Az Egyesült Arab Emírségek Koreai Kultúrális Központja egy valódi Squid Game megszervezését vállalta Abu Dhabi-ban, miután a Netflix azonos című sikersorozata a világ egyik legnézettebb sorozatává vált – számolt be a cnet.com.

A Squid Game mélyszegényésgben és hatalmas adósságoktól terhelt személyeket gyűjt össze egy helyre, ahol eredetileg játszótéri játékokat kell teljesíteniük a tetemes összegű főnyereményért, azonban aki kiesik, az nem a pálya szélére áll félre, hanem a gazdagság érdekében élet-halál harcot vív.

Szintén a cnet.com-on megjelent egy cikk, amelyben arról tudósítanak, hogy egy belga iskola diákjait is utolérte a Squid Game őrület, és a kiesetteket fizikailag bántalmazzák.

Sőt, az index.hu nemrég megírta, hogy egy fejlesztőcsapat a Squid Game kapcsán létrehozott egy kriptovalutát, mely értéke exponenciálisan nő az utóbbi napokban. A kriptovaluta lényege, hogy egy hamarosan startoló online Squid Game videójátékhoz lehet majd kizárólag használni – például belépés vagy regisztráció – és az összegyűjtött pénzt elméletileg a nyertes viheti haza.

Mindhárom eset arról tesz tanulságot, hogy a sorozat valóban rátapintott társadalmunk szürke foltjaira, azonban a helyzet iróniáját nem lehet figyelmen kívül hagyni: a sorozatot használja a társadalom olyan folyamatokra, amelyről a sorozat szól, és amely ellen kampányolni próbál. Kutyaharapást szőrével?

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket