dunszt.sk

kultmag

Nyílt próba Kecskeméten

Nyílt próbát tartott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Eszenyi Enikő legújabb, Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő című rendezéséből egyben a szerző 125. születésnapját ünnepelve.

A teátrum weboldalán a következő közlemény található:

A művészeket, alkotókat és a nézőket Szente Vajk, színházunk főrendezője köszöntötte. Ezután ráhangolásképp a darab rendezője, a Kálmán Imréhez sok szállal kötődő Eszenyi Enikő számos érdekességet mesélt a zeneszerző életútjáról, hogy jobban érthetővé váljon, milyen mély lelki motivációk öltöttek testet A cirkuszhercegnő dallamaiban. 

Nem véletlen, hogy pont ezt a darabot mutatja be teátrumunk az év utolsó napján, a nagyszínházban. December 31-én ugyanis minden évben egy zenés előadás vagy vígjáték szokott debütálni, rendre a nálunk szilveszterező közönség nagy örömére. A cirkuszhercegnő ráadásul kettő az egyben: Kálmán Imre egyik leghíresebb és legtöbbet játszott operettje rengeteg humor forrása, illetve egy érzelemgazdag szerelmi történet, amelynek helyszíne a szentpétervári nagycirkusz. 

Eszenyi Enikő évente egy előadást szeret rendezni, idén pedig ez lesz számára az a bizonyos előadás, amelyre összes kreatív energiáját koncentrálja. Az operettek világában rutinosan mozgó rendező először dolgozik Kecskeméten.

A rendkívül látványos jelmezek Szűcs Edit, a grandiózus díszlet pedig Antal Csaba tervei alapján készülnek. A valódi cirkuszt megidéző koreográfiákért Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője felel majd. A gazdag zenei anyagot Mester Dávid zenei vezető, míg a szövegkönyvet Galambos Attila irodalmi vezető gondozta.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket