dunszt.sk

kultmag

Lady Gaga 18 hónapig maradt az általa játszott karakter bőrében

Csillag születik című film egyszerre volt áldás és átok Lady Gaga karrierjében – írja a The Guardian. Áldás azért, mert ezzel bebizonyította, színészként is ugyanolyan kiemelkedő munkát végez, mint zenei előadóként. Ugyanakkor átok, mert a produkcióban önmagát kellett alakítania: egy feltörekvő énekesnőt, aki rövid idő leforgása alatt ismeretlen művészből sztárrá vált.

Ridley Scott legújabb, A Gucci-ház (House of Gucci) című filmjében Gagának ezúttal lehetősége volt arra, hogy egy tőle távol álló karaktert formázzon meg. Ő alakítja az olasz társasági hölgyet, Patrizia Reggianit, aki tizennyolc év börtönbüntetést kapott azért, mert bérgyilkossal megölette volt férjét, Maurizio Guccit, a híres divatház akkori vezetőjét. Az énekesnő elmondása szerint a szerepre való felkészülés nem volt egyszerű, és azért hogy hűen adja vissza Reggiani személyét, tizennyolc hónapig maradt karaktere bőrében.

 „Másfél évig úgy éltem, mint Reggiani. Ebből kilenc hónapig akcentussal beszéltem. Kamerán kívül is. Soha nem zökkentem ki. Végig vele maradtam”‒ nyilatkozta. 

Mivel Reggiani állítólag érdeklődött a fényképészet iránt, Gaga is magánál hordott egy kamerát, hogy időnként fotózzon vele. „Észrevettem, hogy Patrizia szerette a szép dolgokat – folytatta. – Ha valamelyik kép nem sikerült elég szépre, azt kitöröltem.”

Hozzátette azonban, hogy ez az általa választott színészi technika lelkileg megterhelő volt: „Vagy a hotelszobámban voltam, úgy élve és beszélve, mint Reggiani, vagy a forgatáson tettem ugyanezt. Emlékszem, Olaszországban egy nap, kalappal a fejemen úgy döntöttem, járok egyet. Legalább két hónapja nem mentem sétálni, és hirtelen pánik fogott el. Azt hittem, a film felvételén vagyok.”

Lady Gaga módszere, ha szigorú is, talán bizonyítja az énekesnő elhatározását, hogy színészként további komoly sikereket érjen el, ezzel akár egy újabb Oscar-jelölést is bezsebelve.

A Gucci-ház november végén kerül az amerikai mozikba, és Lady Gaga mellett Adam Driver, Jared Leto, Salma Hayek, Al Pacino és Jeremy Irons is viszontlátható a vásznon.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket