dunszt.sk

kultmag

Szarvasok a zsinagógában

Adam Šakový 16 című kiállítása november 10-én 17 órakor nyílik meg a somorjai At Home Galleryben. A kiállítás december 15-ig tekinthető meg. Kurátor: Michal Stolárik

Adam Šakový művészete néhány terjedelmes festői ciklus után megállapodni látszik egy kifejlett művészi program mentén, melyben természetes módon kapcsolódik össze a konceptuális gondolkodás, valamint a hiperrealista és fotórealista festői ábrázolás. A tökéletes, mesteri ábrázolás a vizuális benyomások és összefüggések kiértékelésének folyamatosan fejlesztett témájával kombinálva jelen projektjének is alapjául szolgál. Šakový gondolatait és formai megoldásait főként világosan meghatározott terjedelmes sorozatokban fejleszti. Időnként tovább nem folytatódó projektekkel is foglalkozik, melyek azonban a korábbi tapasztalataokból erednek, és gyakran hozzák játékba a művész könyvtárát.

Szokás szerint az egykori somorjai zsinagógában található At Home Gallery arra ösztönzi a művészeket, hogy reagáljanak a történelmi épület egyedi atmoszférájára, illetve hogy olyan projekteket hozzanak létre, melyek a hagyományos galériákban nem lennének életképesek. Adam Šakový itt látható, pragmatikus elnevezésű projektje figyelembe veszi az épület architektonikus és történelmi különlegességeit.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket