dunszt.sk

kultmag

„Mindig új dolgokat kell kipróbálni” – Steven Knight, akinek Oscar-jelölést érhet a Spencer

A Spencer az idei Oscar-szezon egyik legígéretesebb versenyzője. A chilei Pablo Larraín a Jackie után ismét egy ellentmondásos történelmi személy életébe enged bepillantást, ezúttal Diana Spencert állítva a film középpontjába. A hercegnő tragikus történetével valószínűleg a legtöbben találkoztak már, épp ezért izgalmas, hogy a chilei rendező miképp tudta új megvilágításba helyezni az eseményeket.

A film forgatókönyvét Steven Kinght (akit többek között olyan címek kapcsán ismerhetünk, mint a Peaky Blinders vagy a Gyönyörű mocskosságok) írta, aki nemrégiben egy interjúban elmondta, hogy ő és Larraín korábban sohasem találkoztak, ám az első közös reggeli után egyértelmű volt, hogy működni fog a közös munka.

„Valami olyasmi volt, ami nem jutott volna első körben eszembe, és épp ezért volt izgalmas. Azt vallom, hogy mindig új dolgokat kell kipróbálni. Diana temetésének emléke volt, ami mindvégig inspirált. Szimbolikus volt ez az esemény, a britek ugyanis valami olyasmit csináltak, amit nem szoktak. Szélsőséges érzelmeket mutattak, sírtak, kollektíven gyászoltak. „

A filmet már a magyar mozikban is játsszák, akik látták, meggyőződhettek arról, hogy nem klasszikus életrajzi filmről van szó. Knight szerint ebben a kérdésben nagy volt az egyetértés közte és a rendező között.

Annak nem látom értelmét, hogy olyan dolgokat mondjuk el egy emberről, amit mindenki tud. Olyasmit akartunk csinálni, ami kicsit a paparazzifotókra hasonlít. Remek ötlet volt a karácsonyi miliő, ugyanis talán mindannyian töltöttük már olyannal a karácsonyt, akivel nem szerettük volna. „

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket