dunszt.sk

kultmag

A Harry Potter sztárjai ma

Idén ünnepli 20. évfordulóját J. K. Rowling könyvsorozatának első filmadaptációja, a Harry Potter és a bölcsek köve. Ugyan hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, de lehetséges, hogy a franchise szereplőgárdája újra összeáll, hogy a rajongókkal együtt ünnepeljék meg a közelgő eseményt. Mielőtt erre sor kerülne, a Guardian összegyűjtötte, hol vannak a filmsorozat főszereplői ma, és miként alakult karrierjük az elmúlt húsz évben.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Radcliffe címszerepe miatt egy ideig Hollywood legjobban fizetett színészei közé tartozott, azóta több változatos projektben is kipróbálta magát. Színpadi szerepei mellett olyan filmekben volt látható, mint A fekete ruhás nő, Öld meg kedveseid és a Talpig fegyverben, a nagy színészi áttörésre azonban nem került sor.

Emma Watson (Hermione Granger)

A Harry Potter-széria befejezése után sikeres karriert futott be. Kisebb indie filmekben és népszerű blockbusterekben is szerepet vállalt, mint például a Szépség és a szörnyeteg, a Sofia Coppola által rendezett Lopom a sztárom, vagy a sokat díjazott Kisasszonyok. Watson a HeForShe és a Me Too-mozgalom aktivistájaként is tevékenykedik, amiért a Times 2015-ben a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta a színésznőt.

Rupert Grint (Ron Weasley)

Radcliffe-hez hasonlóan ő is színházi szerepekkel és kisebb indie filmekkel folytatta karrierjét, de mindezek nem hozták meg számára a várt sikert. Később az angliai Hertfordban szállodát nyitott, a vállalkozás azonban nem volt gyümölcsöző, így négy év múlva bezárt. Grint azt nyilatkozta, hogy talán felhagy a színészkedéssel, de karrierje ismét felfelé ível, amióta megkapta az M Night Shyamalan által rendezett sorozatnak, a Servant című pszichológiai thrillernek a főszerepét.

Tom Felton (Draco Malfoy)

A Harry Potter-sorozaton kívül a 2011-es A majmok bolygója: Lázadás című filmben nyújtott alakításáért kapott nagyobb figyelmet, később ő is az indie filmek felé fordult, ezek sikere azonban hullámzó volt. Ezt követően olyan sorozatokban is szerepet vállalt, mint a Labyrinth, Belle és Flash – A Vilám. Felton a színészet mellett zenével is foglalkozik, 2008 óta öt albumot adott ki, 2018-ban pedig szerepelt James Arthur Empty Space című videóklipjében is.  

A teljes cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket