dunszt.sk

kultmag

A mozikban véget ért, de vasárnapig még online tart a Verzió emberi jogi dokumentumfilm fesztivál

November 14-én a mozikban véget ért a Valóság rétegei című, 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, azonban aki eddig lemaradt, november 21-ig még online bérletekkel, illetve a kölcsönzős rendszer segítségével a teljes versenyt, köztük a fesztiválgyőztes filmeket is megnézheti. A külföldről is elérhető filmek listája szintén megtalálható a fesztivál honlapján.

A külföldről is letölthető filmek között szerepel Oláh Kata Digitális nomádom című filmje, amely egy új társadalmi csoportot, az interneten keresztül dolgozó digitális nomádokat vizsgálja, akik munkájuk által nincsenek fizikailag helyhez kötve. Kik ők és miért választják ezt az életmódot? Éretlenek, akik nem akarnak felnőni és felelősséget vállalni, vagy bátor tehetségek, akik számára fontos a szabadság és a függetlenség? Miben különböznek a korábbi generációk utazóitól? Ezek a kérdések merültek fel elsőként Oláh Katában, aki akkor kezdte ezt az életmódot vizsgálni, mikor saját lánya is digitális nomád lett.

A Verzió x 444 nevű bérlettel megtekinthető többek között a Kertrendezés (Taming the Garden) című film, amely Grúzia leggazdagabb emberéről, Bidzina Ivanisviliről szól, aki több száz éves fákat gyűjt össze Grúzia területéről, majd azokat saját szigetére szállíttatja.

A Verzió x Blinden OSA bérlettel hozzáférhetővé válik egy lírai alkotás, az Amor Fati, amelyben szerelmes párok, barátok, családtagok, háziállatok és gazdáik közti kapcsolatokban keresik a momentumokat, amikor a hétköznapi élet, a szokások, hitvilágok, ízlések és akár fizikai tulajdonságok bensőséges megélésén keresztül az emberek kiegészítik, teljessé teszik egymást.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket