dunszt.sk

kultmag

Eddie Redmayne ma már nem vállalná el A dán lány főszerepét

Eddie Redmayne korunk egyik legjobb férfi színésze, aki A mindenség elmélete című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat is kapott. Nem sokkal később eljátszotta A dán lány főszerepét is, amelyben egy transznemű művészt alakított. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy transznemű karaktereket játszhatnak-e nem transznemű színészek, Redmayne pedig ma már épp emiatt a dilemma miatt nem vállalná el a film főszerepét.

„Már nem vállalnám el a szerepet. A legjobb szándékkal vettem részt a filmben, de ma már azt gondolom, hiba volt. A legnagyobb probléma, amelyből a viták is származnak, hogy sokak véleményét egyszerűen nem hallgatják meg. A közös feladatunk az, hogy ezeknek az embereknek megfelelő csatornákat teremtsünk, különben csak újrateremtjük a problémát. „

Korábban egyébként a film női főszereplője, Alicia Vikander is megszólalt a témában, aki elmondta, hogy érti a kritikákat, mert bár Eddie Redmayne szerinte fantasztikus alakítást nyújtott, a transznemű színészeknek több lehetőséghez kellene jutnia.

Forrás: IndieWire

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket