dunszt.sk

kultmag

Sorozatként tér vissza a Szárnyas fejvadász és az Alien

Az angol filmrendező, Sir Ridley Scott a BBC Radio 4 műsorában jelentette be, hogy sorozatként látható viszont a Szárnyas fejvadász és az Alien című sci-fije.

Az első Szárnyas fejvadász filmet 1982-ben mutatták be Harrison Ford főszereplésével. Folytatása, a Szárnyas fejvadász 2042 2017-ben jelent meg, élén Forddal és Ryan Goslinggal. Idén novemberben pedig egy animesorozat is készült Blade Runner: Black Lotus címen.

Scott elárulta, hogy már megkezdődtek a sorozat munkálatai: „Megírtuk a Szárnyas fejvadász próbaepizódjának forgatókönyvét, így a történetet már tévéműsorként fogjuk bemutatni, ami valószínűleg tíz epizódból áll majd.”

„Az Aliennel is hasonló a helyzet. Most írjuk hozzá a pilot epizódot” – tette hozzá a rendező. Az Alien-tetralógia első filmjét, A nyolcadik utas: A Halált 1979-ben mutatták be, ezt követően a franchise több folytatással és előzményfilmmel is bővült.

Az amerikai FX csatorna vezetője, John Landgraf szerint ez lesz „az első olyan Alien-történet, amely a Földön játszódik”. „Ha vegyítjük az Alien-filmek időtlen horrorját a megállás nélküli akcióval – folytatja Landgraf ‒, akkor [az új produkció] egy olyan ijesztően izgalmas utazás lesz, ami majd a kanapéhoz szögezi a nézőket.”

Az eredeti cikk itt érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket