dunszt.sk

kultmag

„A kultúra Netflixe“ – új médiaszolgáltató indult művészeti és színházi tartalmak közvetítésére

A héten indult Európában az olasz kezdeményezésű, ITsART névre keresztelt online platform, ahol élő színházi előadások, dokumentumfilmek és múzeumok virtuális kiállításai tekinthetők meg. „Az olasz kultúra Netflixe”-ként emlegetett médiaszolgáltató célja, hogy megismertesse a világgal az olasz művészetet, miközben új bevételi forrást biztosít a járványhelyzet miatt küszködő kulturális intézmények számára.

A platformra eddig 1275 tartalmat töltöttek fel három kategóriába osztva: „stage” az előadó-művészeti előadások, „stories” a dokumentumfilmek megtekintéséhez, valamint „sites” a történelmi helyszínek és múzeumok virtuális látogatásához.  A megtekinthető tartalmak egy része ingyenes, további filmek és operaelőadások pedig 2,90 és 9,90 euró közötti összegért érhetők el.

Olaszország kulturális intézményeit súlyosan érintette a világjárvány, több millió látogatót vesztve a lezárások miatt. Az ITsART ezúttal lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a látogatók nagy részét, ha online közegben is, de visszaszerezzék.  

A projekt az olasz kulturális minisztérium támogatásával jött létre. Jelenleg Európa huszonhárom országában érhető el, a későbbiekben az Egyesült Államokra és Kínára is kiterjesztik.

Az eredeti cikk és további információ itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket