dunszt.sk

kultmag

Elhunyt Anne Rice, az Interjú a vámpírral szerzője

Nyolcvanéves korában elhunyt az amerikai sikerszerző, Anne Rice. A hírt fia, a szintén író Christopher jelentette be, az írónő a szélütés okozta szövődményekbe halt bele szombaton.

„Az utolsó óráiban a korházi ágya mellett ültem, tisztelegve életében elért teljesítménye és bátorsága felett”‒ írta Christopher.

Rice a Vámpírkrónikák című könyvsorozatával vált világszerte ismertté, amelynek első, 1976-ban kiadott kötette, az Interjú a vámpírral azonnal a bestseller-listák élére került. A regényt 1994-ben meg is filmesítették Brad Pitt és Tom Cruise főszereplésével. A szerző Anne Rampling és A. N. Roquelaure álnéven további könyvsorozatokat és önálló regényeket adott ki.

„Nem lehet leírni a gyászt, amit családunk érez. Anyaként feltétlen támaszt nyújtott, megtanított arra, hogyan érjem el álmaimat, utasítsam el a megfelelési vágyat, és álljak szembe a félelem és önbizalomhiány sötét hangjaival – folytatta Christopher Rice. – Íróként pedig arra tanított, hogy dacoljak a műfaji határokkal, és adjam át magam a szenvedélyemnek.”

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket