dunszt.sk

kultmag

KÁR, HOGY RÁK, avagy always look on the bright side of life

ÚJ DOKUMENTUMSZÍNHÁZI ELŐADÁSSAL TÉR VISSZA A PANODRÁMA.

Nem szívesen beszélünk a rákról, mert félünk tőle. De ha időben lépünk, ha kezelhető, ha szerencsénk van, ha farkasszemet nézünk és vitatkozunk vele, ha viccet csinálunk belőle, ha beszélünk róla, ha élünk, ameddig élhetünk, és nem adjuk fel, akkor a rák nem győzhet le minket. Akkor sem, ha belehalunk.

A dokumentumdrámáiról ismert alkotócsapat legújabb bemutatója ismét egy verbatim előadás, amely ezúttal a rákkal való szembenézésről szól – és amelynek az apropója a PanoDráma alapítójának, Lengyel Annának a rákbetegsége.  Anna életében a betegség egy új korszakot nyitott. Új szakmai és személyes célokat tűzött ki maga elé, új embereket ismert meg, új barátságokat kötött, lenyűgözte az orvostudomány fejlődése. Nem adta fel, de nem is ámította magát. Kérdezett, kutatott, döntéseket hozott. Erőt és ihletet merített a mumusból.

Erről a meglepően inspiráló időszakról szeretett volna előadást készíteni, de a bemutatót 2020 novemberében a pandémia miatt el kellett halasztani. Így – habár ez már nem ugyanaz az előadás – most mutatjuk be a darabot.

A produkció létrehozása során orvosokkal, hozzátartozókkal, kollégákkal, ismerősökkel és barátokkal készültek interjúk. Ezeknek a beszélgetéseknek és egyéb dokumentumoknak a szó szerinti felhasználásával készült az előadás.” – áll a Trafó ajánlójában.

Szereplők: Bartsch Kata, Dankó István, Dobra Mara, Szamosi Zsófia, Ördög Tamás, Urbanovits Krisztina, Váradi Gergely, Lukács Levente és a Willany Leó táncosok

Koncepció: Lengyel Anna
Rendező: Ördög Tamás

Dramaturg: Hárs Anna
Koreográfia: Hód Adrienn
Díszlet és jelmezterv: Pattantyus Dóra

Produkciós és rendezőasszisztens: Bogya Tímea Éva
Dramaturgasszisztens: Törley-Havas Sára
Jelmez asszisztens: Bartos Cecília
Sajtóreferens: Gálos Orsolya
Produkciós vezető: Kenesei Edina

Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Lőrinczy György – Szentendrei Teátrum
Külön köszönet: Garai Judit, Rihay-Kovács Zita

Az előadást Lengyel Anna emlékének ajánlják.


Az előadás megtekinthető január 14. és 15-én.

Jegyek ITT elérhetőek.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket