dunszt.sk

kultmag

Madonna fia álnév mögé bújt művész

Rocco Ritchie, Madonna és Guy Ritchie fia a Daily Mail forrásai szerint egy álnéven működő festőművész, Rhed, akinek képeit a londoni Tanya Baxter Contemporary múzeumban állították ki. A Page Six nyomozói azt mondják, hogy felfedezték a „feltörekvő művész” (Rocco 21 éves) kilétét. A Daily Mail szerint összefüggésre utal az a tény is, hogy a globális megasztár és expárja ott volt Rhed debütáló kiállításának 2018-as megnyitóján, melyen Rocco is jelen volt.

A galéria nem fél attól, hogy merész állításokat tegyen a művészről – például azt, hogy munkássága Jean-Michel Basquiat és Banksy munkáira emlékeztet, és hogy 2018-as londoni debütálása viharként verte fel a város művészeti világát (nem találni kritikákat, bár egy újabb kiállítás „kötelező” említést kapott egy helyi blogon, amelynek szerzője szerint munkái „Baconra, Kossoffra, Freudra és egy csipetnyi korai Picassóra emlékeztetnek”).

Rhed festményei tompa színekkel ábrázolják az emberi alakot, alkalmanként kifejezett utalásokat tesznek a popkultúrára, mint például a Gosling című festmény esetében, amely Ryan Gosling színészt ábrázolhatja. Talán a művész rejtett személyazonosságának nyoma a Rhed-M festményben rejlik, amely egy szőke nőt ábrázol. Az M helyettesítheti Madonnát? Az anyát? Ezt csak a művész tudja biztosan.

Rhed 2020-as nyári Personae and Portraits című kiállításának sajtóközleménye azt jelzi, hogy a Royal Drawing School diákja volt, előtte pedig a Central Saint Martinsban járt.

Amint a Page Six írója rámutat, Rhed lehetséges titkos kiléte egy másik tomboló művészeti világvitára emlékeztet: Hunter Bidenre, az amerikai elnök fiára, aki nemrégiben a New York-i Georges Bergès Galériában mutatkozott be, ahol alkotásait akár 500 000 dollárig terjedő összegért kínálták, ami egy művész debütálásáért kirívó ár. Biden esetében etikai kérdések merülnek fel, viszont nem világos, hogy vannak-e hasonló nehézségek, ha 17 000 dollárt költenek a pop királynőjének fiának festményére.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket