dunszt.sk

kultmag

Young Artist Talk – Helen Tóth

Ma este 6 órakor a pozsonyi Art Books Coffee (Baštová 6/B, 81103) ad otthont a Young Artist Talk legújabb rendezvényének, melynek vendége a Dunaszerdahelyen élő Helen Tóth lesz.

A fiatal művésznő műveinek bemutatása annak a rendezvénysorozatnak a része, melynek célja, hogy a szélesebb közvélemény megismerhesse a művészeti szakok abszolvenseit és diákjait. A bemutatót beszélgetés kíséri, az est házigazdája Zuzana Danková lesz.

Helen Tóth műveiben az erdő központi szerepet játszik, fontos számára a természethez való viszony újraértelmezése. Portálunkon olvasható interjújában arról beszélt, hogy „az erdő az a hely, ahol minden a helyén van, és nekem ott a helyem. Oda vágytam. Egyre többször képzeltem el, milyen lehet erdőnek lenni. Elkezdett foglalkoztatni, hogy milyen lehet egyszerre több ezer fának lenni, vékony, sűrűn átszőtt micéliumfonalakon keresztül lélegezni, és megélni az erdőt. Az erdő minden egyes ágával, minden levélével, növényével, minden kis földdarabbal lélegzik, mindennel, ami „őt” alkotja. Talán úgy lennénk képesek átérezni ezt, hogyha – akárcsak egy pillanatra is – képesek lennénk lélegezni az egész testünkkel: a térdünkön, a lábujjainkon, a fülünkön, a szempillánkon keresztül. Az erdő egy komplex rendszer, melynek egyes tagjai kölcsönösen kiegészítik egymást.”

A teljes interjú itt olvasható.

 

I will walk with my hands bound, 175x145cm,2018

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket