dunszt.sk

kultmag

Takács Zsuzsa az Artisjus irodalmi nagydíjasa, Száz Pál is a díjazottak közt

Takács Zsuzsa nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat A vak remény című verseskötetéért. De a február 18-i budapesti díjátadó ünnepségen olyan alkotók is elismerésben részesülnek, mint Markó Béla, Száz Pál, Thomka Beáta és Bán Zoltán András.

Az Artisjus Egyesület 2006-tól ítéli oda a díjakat azzal a céllal, hogy a nagydíj az előző év kiemelkedő, különösen értékes alkotását jutalmazza, illetve a többi díjjal további alkotásra sarkallja a már bizonyított alkotókat. Az Artisjus Irodalmi Díj az egyik legjelentősebb hazai irodalmi elismerés, értékét az adja, hogy az irodalmi élet résztvevői szavazzák meg, hogy kik legyenek a díjazottak. Mindezidáig olyan szerzők kapták meg a díjat, mint Berkovits György, Földényi F. László, Kukorelly Endre, Pintér Béla, Spiró György, Tandori Dezső, Háy János, Zalán Tibor, Cserna-Szabó András vagy Závada Pál.

Az idei nagydíjas Takács Zsuzsa költő, műfordító, prózaíró, akinek A vak remény című kötetéről hamarosan kritikát közlünk a portálunkon. Markó Béla Bocsáss meg, Ginsberg című verseskötetéért Száz Pál Fűje sarjad mezőknek című regényéért részesül Artisjus Irodalmi Díjban (kritikáink itt olvashatók: Markó, Száz). Thomka Beáta Regénytapasztalat című írásával Bán Zoltán András pedig Betűtészta című kötetével érdemelte ki a díjat.

Gratulálunk!

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket