dunszt.sk

kultmag

Hamarosan a mozikban Jordan Peele legújabb filmje, a Mi

Jordan Peele legutóbbi filmjével gyakorlatilag új mércét állított fel a horror műfajában. 2016-ban a Tűnj el! olyan társadalmi kérdéseket feszegetett, amelyek rendre átszövik napjaink közbeszédét és gondolkodását.

Az Oscar-díjas rendező legújabb filmje, a Mi hasonló szorongó és paranoid atmoszférát keltő alkotás, amely ezúttal is sokkoló és gyakran provokatív, mintha a film arra törekedne, hogy kimozdítsa a befogadót a komfortzónájából. A film március 21-én érkezik a hazai mozikba.

A film története szerint Adelaide visszatér gyermekkori otthonába férjével és két gyermekükkel. A nőt egy megmagyarázhatatlan és feldolgozatlan gyermekkori trauma kísérti, és most különös egybeesések sorával találja szemben magát. Paranoiája fokozódik, ahogy egyre biztosabb lesz abban, hogy valami rossz fog történni a családjával. Miután eltöltenek egy feszült napot a barátaikkal, Tylerékkal a tengerparton, Adelaide és a családja visszatérnek a nyaralójukba. Amikor besötétedik, Wilsonék észreveszik egy család sziluettjét, akik egymás kezét fogva állnak a kocsibejárójuknál, és furcsán ismerősnek tűnnek.

Fotó: Universal Pictures

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket