dunszt.sk

kultmag

„Mindent elölről kell mindig kezdeni” – Fodor Tamás a Kult50-ben

A  Fidelio által 2017-ben elindított Kult50 – A kultúra 50 arca mindig az előző év kiemelkedő művészi, kulturális teljesítményei alapján mutatja be azt az ötven kulturális szereplőt, akik új irányokat sem félnek kipróbálni, akik hatással vannak kulturális életünkre. Az idei válogatással immáron százötvenen tartoznak a Kult50 körébe.

„A Kult50 nem rangsor, egyszerűen tisztelegni szeretnénk azok előtt, akik sokszor erőn felül, akár széllel szemben dolgoznak a saját maguk területén s közben kiemelkedő dolgokat hoznak létre.” – mondta Molnár Barbara a print Fidelio és a Kult50 kiadvány szerkesztője.

A Kult50-programban a beválogatott Ötvenet a nézők videós portrésorozatok keresztül ismerhetik meg, a heti rendszerességgel jelentkező részek a kult50.fidelio.hu oldalon érhetőek el. Az alábbi részben Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója – aki A vihar és A székek című előadásban nyújtott alakításáért kapta az elismerést – beszél többek között az időről, a függetlenségről, a tárgyak jelentéséről és az öntörvényűségről.

Forrás: Fidelio
Fotó: Németh Sz. Péter 

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket