dunszt.sk

kultmag

Magyar Filmtavasz tíz lengyel városban

A Krakkói Magyar Centrum idén tizenharmadik alkalommal teremt lehetőséget a lengyel közönség számára, hogy megismerje a magyar filmművészet legújabb alkotásait. Az esemény repertoárjában hat nagyjáték- és öt rövidfilm kapott helyett.

A szemlét május 20-án Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című filmdrámája indítja, de szekciójában Gárdos Éva Budapest noir, Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben címet viselő alkotását is megtekintheti a közönség.

A rövidfilmek kategóriájában Pápai Pici Varjúháj, Gyimesi Anna Negyven év, Hegyi Olivér Take me please, Dudás Balázs Welcome és Varga Tímea Még nem című filmjátékát vetítik.

Az összesen tizenegy magyar filmet felvonultató fesztivál az idén tíz lengyel nagyvárost érint, így például Katowicet, Krakkót, Lublint, Poznańt és Wrocławot is.

Az esemény megnyitóján az Aurora Borealis – Északi fény rendezője és forgatókönyvírója, Mészáros Márta és Pataki Éva is részt vesz, a Budapest noir krakkói bemutatójára pedig a film főszerepét játszó Kolovratnik Krisztián is ellátogat majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket