dunszt.sk

kultmag

Prikler Mátyás novemberben kezdi forgatni új filmjét

Prikler Mátyás novemberben kezdi forgatni új nagyjátékfilmjét Hatalom címmel, mely egy szlovák-magyar koprodukciós krimi lesz. A stáb Szlovákiában és Bécsben forgat majd, és Magyarország lesz az utómunkák helyszíne.

Hajdu Szabolcs, Jan Kačer, Kormos Mihály és Lucia Kašová lesznek láthatóak a főbb szerepekben, az operatőr pedig Pálos Gergely lesz. A film magyar koproducere Petrányi Viktória, a film a Proton Cinema részvételével készül. A Magyar Nemzeti Filmalap filmszakmai döntőbizottsága 59,5 millió forintot szavazott meg a projektre. Közleményükben kiemelték, hogy céljaik közt szerepel a közép-európai koprodukciók támogatása.

A film a dél-szlovákiai Gömörben, valamint Pozsonyban és Brüsszelben játszódik, egy képzeletbeli Kelet-Európában. A krimi kiindulópontja egy halálos vadászbaleset, központi karakterei egy szlovák miniszter, egy egykori titkosszolgálati ügynök és egy oknyomozó újságíró.

Prikler Mátyás szlovákiai magyar filmrendező, forgatókönyvíró és producer, oldalunkon Gerencsér Péter írt róla korábban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket