dunszt.sk

kultmag

Decemberben érkezik Pintér Béla új premierje

A Pintér Béla és Társulata az elmúlt évadban ünnepelte 20. születésnapját, a csapat pedig igen mozgalmas hónapokat hagyott maga után. Ősszel felújították a Kórház-Bakonyt, amely előadás 2000-ben többek között elnyerte a Színikritikusok Díját Az év legjobb alternatív előadása díja kategóriában. Az évad az Újabb drámák című Pintér-kötet bemutatójával folytatódott a társulat számára, a könyv pedig idén tavasszal a Libri irodalmi díj 10 döntős műve közé került.

Fotó: Pintér Béla és Társulata

A társulat különleges bemutatóval ünnepelte a 20. születésnapját, a Jubileumi Beszélgetések ugyanis nemcsak a csapat első, 1998-as Népi Rablét című előadását idézi meg, miközben folyamatosan reflektál a társadalmi-politikai valóságunkra, de az elmúlt két évtized számos másik népszerű produkcióra is felfedezhetünk benne utalást. Az előadásról Nagy Klára Különkiadás című kritikájában a következőképpen fogalmazott:

„Egészen más ez az este, mint amit megszokhattunk Pintér Béláéktól. Egy születésnapi különkiadást kapunk, hasonlót a DVD-k végén lévő extrákhoz, elrontott jelenetekhez, és csak lassan, nagyon lassan derül ki, hogy élveboncolás történik a színpadon.”

Az immáron 21. évadába lépő társulat következő bemutatója a Szemünk Fénye munkacímet viseli, a premierre decemberben kerül sor. A jegyekre ide kattintva lehet előjegyezni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket