dunszt.sk

kultmag

Dátum a Margóra: íme az idei fesztivál programja

A négynapos Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár ősszel 46 kiadó újdonságait mutatja be október 10. és 13. között a budapesti Várkert Bazárban.

A fesztiválon tartják – többek között – Bödőcs Tibor, Bartis Attila, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Nádas Péter és Tóth Edu legújabb könyvének bemutatóját.

Ősszel is folytatódik a napközben négy színpadon zajló Margó Extra. A beszélgetéssorozaton Kovalcsik Ildikó, Lovasi András, Mautner Zsófi és Vitáris Iván mesél könyv- és olvasmányélményeiről.

A pódiumbeszélgetéseket előadások és koncertek sora követi. Rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és Miklós Szilveszter, a Rossz versek című filmhez készült novelláskötetet pedig egy koncertbe ágyazott felolvasószínházzal mutatja be a VAN Filmzenekar.

Az irodalmi fesztiválon számos világirodalmi alkotó is részt vesz, így például Jakub Plachy, Elisabeth Asbrink, Jón Kalman Stefansson, Bas Rosenbrand, valamint a Szólíts a neveden című regényével ismertté vált André Acidman is.

Az őszi Margón nemcsak a legfrissebb magyar- és világirodalmi alkotásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődő olvasók, de idén ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat is.

A fesztivál elmaradhatatlan részeként megrendezett könyvvásáron a jelen lévő kiadók őszi újdonságai közül válogathatnak az irodalom kedvelői.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket