dunszt.sk

kultmag

Különleges Banksy-bolt nyílt Londonban

Keddre virradóra nyitott ki Banksy, a titokzatos brit utcaművész pop-up boltja a dél-londoni Croydon kerületben.

„Ma nyitok egy boltot, noha az ajtaja valójában nem lesz nyitva” – írta Banksy az Instagram-oldalán, utalva arra, hogy az üzlet valójában nem nyit ki, az érdeklődők mindössze a kirakatból vehetik szemügyre az eladó tárgyakat.

A bolt kínálatában egyebek mellett szerepel a gabonapelyhes dobozról ismert, Tony the Tiger karakter szőnyegként kiterített teteme, egy megfigyelőkamerákkal körülvett bölcső, valamint Stormzy, amerikai rapper mellénye is, amelyet maga Banksy tervezett a zenész Glastonbury Fesztiválon való fellépésére.

© Aaron Chown/PA Images via Getty Images

A kiállítás tárgyait mindössze néhány hétig tekinthetik meg, ezt követően pedig a művész hamarosan megnyíló webshopjában, a Gross Domestic Productban lesznek elérhetőek.

Banksy azért döntött a saját bolt nyitása mellett, mert egy képeslapokat gyártó cég jogi úton próbált meg visszaélni a művész nevével, és forgalmazni a hamis Banksy-termékeket.

© Aaron Chown/PA Images via Getty Images

A megvásárolható tárgyak ára 10 dollárnál kezdődik, és a legtöbbjük újrahasznosított anyagok felhasználásával készült.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a héten bocsátják kalapács alá Banksy egyik legnagyobb és talán egyik leghíresebb, az Elfajzott parlament (Devolved Parliament) című alkotását a Sotheby’s aukcióján. Az aukciósház szerint akár 1,5 millió fontért is elkelhet a rajz, így ez lehet a művész egyik legdrágábban elárverezett alkotása.

(via ArtNet)

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket