dunszt.sk

kultmag

Indul a Rakpart3 íróműhelye!

Színház és írás a Szkéné Színházban: a műhelyen résztvevők megismerkednek a színházi esszé, a kritika, a tudósítás és egyéb kreatív színházi szövegek jellegzetességeivel. Írnak, beszélgetnek, gondolkodnak, (újra)néznek. Idén két bemelegítő, félig nyitott műhely-alkalomhoz lehet csatlakozni,  2020-tól pedig a kialakult csoport már 2-3 heti rendszerességgel folytatja a közös munkát.

KIKNEK SZÓL?

16-23 éves kor közötti, színházról, írásról, művészetekről gondolkodni akaró fiataloknak. Maximális csoportlétszám 13 fő.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?

Ha van kedved csatlakozni, küldj egy max. 1 oldalas szöveget a Szkénében most futó vagy régebbi előadás kapcsán, műfaji megkötés nélkül 2019. október 31-ig a rakpart3@szkene.hu címre. A küldött írás lehet próza, jegyzet, kritika, de akár drámai jelenet is. November 22-én és december 13-án pénteken délután 15.00-tól 18.00-ig a résztvevők ezekről fognak beszélgetni, gondolkozni, ötletelni.

Ha nem küldesz szöveget, de kíváncsi vagy, 16.30-tól mindkét alkalommal bekapcsolódhatsz a munkába.  

KIK ŐK?

Színházi emberek, szépírók, kritikusok, kutatók. A műhely vezetői: Ady Mária, aki 2011 óta publikál színikritikákat, írásai elsősorban a Színházban és az Élet és Irodalomban jelentek meg, és Deres Kornélia színháztörténész, költő, szerkesztő, az ELTE óraadó tanára, a FESZ munkatársa. Valamint potenciális meglepetés-vendégek a Szkéné tájáról.

További információ és jelentkezés?

Az egy oldalas szöveg 12-es betűméretet, Times New Roman betűtípust és 1.15-ös sorközt jelent.
Hodászi Ádám: 06.20.263.4229 // rakpart3@szkene.hu

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket