dunszt.sk

kultmag

66 film a téli szünetre

A Nemzeti Filmintézet idén is több nagyszerű filmet tesz közzé ingyenesen a téli szünet idejére. 2019. december 20-tól 2020. január 5-ig 66 klasszikus nézhető meg online.

Klasszikusokat és kultfilmeket, örök közönségkedvenceket és újrafelfedezésre váró értékeket nézhet meg az érdeklődő. A 66-os listán a hagyományokhoz híven jelen van minden filmtípus: játék- és dokumentumfilmek, rövidfilmek és animációk egyaránt.

„Filmtörténeti utazást tehetünk az első Magyarországon forgatott filmfelvételektől (Lumière felvételek 1896 Budapestjéről) a némafilmeken és háború előtti vígjátékokon át a hetvenes évek Balázs Béla Stúdióban készült avantgárd kísérleti filmjeiig. A válogatásból a nyolcvanas évek emlékezetes sikerei, köztük a Dögkeselyű és az Egészséges erotika, valamint a kilencvenes évek kultfilmjei, a Roncsfilm és a Sose halunk meg sem maradtak ki.”

A Dunszt szerkesztősége mindenekelőtt Hajas Tibor (Öndivatbemutató, 1976) és Erdély Miklós (Verzió, 1981) rövidfilmjeit ajánlja, Mészáros Márta, Szomjas György, Makk Károly és Jancsó Miklós alkotásai mellett.

A filmek egy része angol felirattal és akadálymentesítve is megtekinthető és elérhetők határon túlról is.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket