dunszt.sk

kultmag

StageHive: a nemzetközi előadó-művészeti világ Tindere

Létezik egy oldal, ahol egyszerre gyűjthet támogatást díszletköltségeire és találhat rá új munkatársaira egy társulat. Az előadó-művészeti világ szakembereinek online platformja, a StageHive Európán átívelő együttműködésekre ad lehetőséget, sőt közösségi finanszírozási funkcióval pénzügyi lehetőségeket is rejt magában.

Gyümölcsöző szakmai kapcsolatokat generált és több előadó-művészeti projekt produkciós költségeinek előteremtését segítette indulása óta a magyar fejlesztésű, nemzetközi szinten is bevezetett StageHive. Talált már itt menedzserre színházi társulat, fellépési lehetőségre operaénekes, anyagi támogatásra cirkuszi produkció és filmzenei koncert alkotócsapata.

A progresszív szakmai „társkereső” a közösségi hálózatok elvén működik. Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, bátran böngészhet a többiek között. Emellett feltöltheti megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeit is, amelyekhez így csatlakozni lehet. Ha például egy táncszínházi előadás vendégjátékához hiányzik egy díszítő, az oldal segítségével könnyebben megtalálják egymást a felek.

A StageHive a színházi, komolyzenei, táncművészeti és újcirkuszi műfajokban közreműködő alkotókat és szakembereket célozza, a színészektől a látványtervezőkön és technikai szakembereken át a producerekig és menedzserekig. Van azonban egy másik kapu is, melyhez a nézőket invitálják. Ők ugyanis a crowdfunding, vagyis közösségi finanszírozás módszerével számukra kedves projekteket támogathatnak anyagilag.

A startup szlogenje sokatmondó: „Meet online, work on stage.” A regisztráció nem több, mint egy klasszikus közösségi platform esetében, a szakmai lehetőségek tárháza viszont végtelen.

A StageHive oldala itt érhető el.

A StageHive a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő inkubációs befektetési programján keresztül szerzett befektetést.

A StageHive közösségi felületeit itt lehet elérni: Facebook, Instagram, Youtube.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket