dunszt.sk

kultmag

Végső döntés Woody Allen memoárkötetének sorsáról

Pár napja még arról írtunk, hogy hosszas huzavona után a Grand Central Publishing kiadónál áprilisban érkezik Woody Allen memoárkötete, az Apropos of Nothing. A hír komoly felháborodást keltett Woody Allen múltja miatt, miszerint szexuálisan zaklatta örökbefogadott lányát, Dylan Farrowt, ezért a Hachette Kiadói Csoport – ami alá a Grand Central Publishing könyvkiadó is tartozik – bejelentette, hogy nem adják ki Allen önéletrajzi művét, és lemondanak az Oscar-díjas rendező kötetének jogairól.

„Mélységesen elszomorított, hogy a Hachette kiadja Woody Allen memoárját” – olvasható Dylan Farrow posztja a Twitteren. Testvére, Ronan, az újságíró, akinek Catch and Kill című könyve a Little, Brown kiadónál jelent meg, mely szintén a Hachette Book Group tulajdonában áll, emailben kritizálta a Hachette Kiadói Csoportot. Mindezek után csütörtökön a Little, Brown kiadó alkalmazottai Manhattan utcáira vonultak, hogy kifejezzék együtt nem értésüket a Hachette-tel.

„Nehéz döntés volt lemondani Mr. Allen könyvéről. Mi a HBG-nél komolyan vesszük a szerzőkkel való kapcsolatainkat, és nem mondunk le könnyen egy-egy kötet kiadásáról. Ahogy eddig is, továbbra is publikálunk majd kihívó, provokatív könyveket. Mint kiadói csoport minden nap azon dolgozunk, hogy egymástól eltérő hangokat, egymással szemben álló nézőpontokat szólaltassunk meg a világból” – jelentette be pénteken a kiadói csoport a hírt.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket