dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk májusban

A rendkívüli állapotok miatt a világ tetemes része ideje nagy részét áprilisban az otthonában töltötte, és egyelőre nehéz volna biztosat állítani arról, ez mikor változhat meg. De szerencsére az otthonról végzett munka, alkotás, kenyérsütés és olvasás mellett májusban is rengeteg új és folytatódó sorozattal tudjuk elütni az időt. Tizedik évadával jelentkezik a Shameless – Szégyentelenek című vígjáték- és drámasorozat, melyben egy Chicago-i család vicces hétköznapjait követhetjük nyomon. Az Amazonon futó Homecoming is folytatódik, a thriller-sorozat második évadában egy új történettel ismerkedhetünk meg, amelyben Janelle Monáe karaktere egy csónakban ébred arra, hogy fogalma sincs, hogy került oda, vagy hogy ki ő egyáltalán.

Hamarosan, már május 3-án megkapjuk a Rick and Morty negyedik évadának várva várt második felét, amely a trailerből ítélve hozza a tőle megszokott őrületmennyiséget. Emellett új animációs sorozattal is jelentkeznek a Rick and Morty társ-alkotói, a Solar Opposites egy bolygónkon rekedt földönkívüli család beilleszkedési kísérleteit örökíti meg, miután saját bolygójuk pusztulásba veszett. Szintén a Hulu-n érkezik továbbá a Nagy Katalin – A kezdetek (The Great), egy szatíra Elle Fanning és Nicholas Hoult főszereplésével, mely a történelmi tényekre lazán támaszkodva meséli el az Orosz Birodalom egyik legnagyobb uralkodójának történetét.

Az Apple TV+ is készített egy animációs sorozatot májusra, a Central Park a címadó park (és a világ) megmentését rajzolja meg nekünk, olyan szinkronhangokkal, mint Kristen Bell és Stanley Tucci. A New York-i gördeszkás világ patriarchátusa ellen küzdő válogatott lánycsapat mindennapjait követhetjük nyomon az HBO új sorozatában, a Betty-ben, míg az Amazon Update-jében egy science fiction túlvilágba csöppenhetünk, ahol haláluk után az emberek egy végtelen lehetőségekkel teli világba tudják feltölteni magukat. A Netflix-en megkezdődik a Money Heist alkotóinak új sorozata, a White Lines, melynek főszereplője azért érkezik Ibizára, hogy felderítse a húsz évvel azelőtt elveszett testvérének halálát, akinek a közelmúltban találták meg a holttestét, az igazság hajszolása viszont olyan közegekbe sodorja őt, ahol saját sötét oldalával kénytelen szembenézni. Végül pedig szintén a Netflix-en érkezik hozzánk a Hollywood, a 40es évek második világháború utáni Hollywood-jának látványos története, ahol néhány fiatal az előítéletek és a feltörekvés kaotikus világában próbál érvényesülni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket