dunszt.sk

kultmag

Vajon megtérül Nolan új filmje?

A Tenet lesz az első film, amely nyáron az amerikai mozikba kerül. Mindenesetre Christopher Nolan nem jár rosszul vele anyagilag.

A rendező a filmben felvonultatja mindazt, ami jellemző rá: időkön és tereken haladunk át, sem a nézők, sem a szereplők nem fogják tudni, mi történik valójában. A Tenet egy kém- és akciófilm, melyben két lehetséges világ csap össze, s az ellenség titokzatos, nem meghatározható, segítségért pedig nem a jelenben, hanem a jövőben élő emberek kiáltanak.

A Warner Bros. 200 millió dollárt ajánlott fel a filmre, s ezzel ez lesz Nolan legdrágább rendezőként jegyzett filmje a 2012-es A sötét lovag – Felemelkedés után. Harmadik helyen A sötét lovag (2008) a negyediken pedig a Csillagok között (2014) áll. Érdekesség, hogy a Mementó (2000) csupán 9 millió dollárból készült.

A stúdió számára meglehetősen kockázatos vállalkozás, hiszen a brit rendezőt a mozis bevétel 20%-a illeti, függetlenül attól, hogy nyereséges-e a film. A koronavírus után pedig a teli mozitermeket senki nem tudja garantálni. Ráadásul, eddig csupán Texas és Georgia államok néhány mozija nyitott ki, a nagy hálózatok még kivárnak.

A filmben olyan színészek játszanak, mint John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Michael Caine vagy Elizabeth Debicki. Bemutató: 2020. július 17.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket