dunszt.sk

kultmag

Évadot hirdetett a Stúdió K

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló bábjátékkal, Kosztolányi Dezső regényadaptációval, külföldi vendégrendezővel és egy új magyar dráma ősbemutatójával készül a Stúdió K Színház a következő évadra.

A Stúdió K Színház társulata augusztusban elkezdi a munkát, hogy szeptember 12-én pótolni tudják az elmaradt tavaszi bemutatót, amely Zalán Tibor 100+1 holdaspagony című bábjátéka, Fodor Tamás, a Stúdió K alapítója rendezésében. Az A. A. Milne Micimackója által inspirált drámában Róbert Gida nincs sehol, a lomtalanításon felejtett játékállatok pedig saját világot építenek a modern világ törmelékeiből. 

Szintén szeptemberben kezdődnek a Nero, a véres költő próbái: Kosztolányi Dezső regényéből Garai Judit dramaturg készített színpadi átiratot, a rendező Hegymegi Máté lesz. A Garai-Hegymegi alkotópáros a színház egyik legsikeresebb előadásában, a Peer Gyntben már dolgozott a társulattal.

Fotók: Vass László

A 2020 / 2021-es évadban újabb vendégrendező érkezik külföldről a színházhoz a Sacra Hungarica (rendező: Urbán András), A város emlékezete (rendező: Edvin Liverić), és az Amikor én halott voltam (rendező: Diego de Brea) után. Mirko Radonjić montenegrói alkotó viszi színre Günter Grass Kutyaévek című művét, amelyet Gyarmati Kata dramaturg, a Stúdió K igazgatója adaptál drámává. Grass mágikus realizmusa a kiindulópontja annak a kísérletnek, hogy a fantasztikum megjelenítése lehetséges-e színész és közönség viszonylatában, minimális eszközhasználattal.

Závada Péter A széplélek című új drámája először a Stúdió K színpadán lesz látható, Geréb Zsófia, a Bodó Viktor – Székely Gábor osztályában, 2015-ben végzett rendező tolmácsolásában. A darab középpontjában II. Lajos bajor uralkodó, avagy csúfnevei szerint „Őrült Lajos”, a “Mesekirály” vagy “Hattyúkirály” áll, aki a saját, elvarázsolt képzeletvilágában élt a 19. századi Németországban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket