dunszt.sk

kultmag

Az eltűnés intenzitásai

Szeptember 2-án 8 órai kezdettel kerül megrendezésre, szerzőnk Horváth Márk és Lovász Ádám Az eltűnés intenzitásai. Fényjátékok és szóródások Szűcs Attila festészetében c. kötetének bemutatójára az A38 Hajó kiállítóterében. A kötetbemutatót egy egynapos Szűcs Attila pop up-kiállítással egybekötve tartják meg. A megnyitón Fekete Ernő olvas fel részleteket a kötetből, valamint Szűcs Attila saját készítésű kisfilmjét is levetítik.

„Hat téma, hat alfejezet. Hatszor hat. A hatszor hat száma Szűcs Attila művészetében több, mint harminchat. A kereszteződés mindenekelőtt a fényjátékok szaporaságából származtatható minőségi elem, míg az áram mértékegységekbe foglalható. Szűcs művészete egy felhívás számunkra, az élmény túlfokozására, amely új teoretikus kifejeződések felé nyitott. Az eltűnés intenzitásai című könyv egy rezonanciaviszonyt létesít Szűcs Attila festészetével, és azt az értelmezhetőség és a közölhetőség határáig feszíti, sőt bizonyos vonalak túl is futnak a megragadhatóság területén.

A legprofánabb társadalomtudományi diszkurzusoktól a művészetelmélet közepes fokozatú emelkedettségén át a misztika és erotika kettős hegycsúcsáig haladhat az olvasó ebben a kavalkádban, természetesen nem-lineáris módon. Tűnjék bármely ellentétesnek a tiszta esztétika programjával, művünk célja egy bizonyos értelemben mégiscsak a művészetfilozófia céljával esik egybe: a mű igazságának felmutatása.”

Szűcs Attilával készített interjúnk itt olvasható.

A kötetbemutatóról bővebben itt tájékozódhat.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket