dunszt.sk

kultmag

Befejezte új albumát a The Cure

A karantén okozta lelassulás segített Robert Smithnek, hogy befejezze a zenekar legújabb albumát. A több mint tíz év szünet után megjelenő albumról a zenekar vezetője a BBC Radio 6 riporterének, Steve Lamacqnak beszélt.

Smith azt is elárulta, hogy az album utolsó dala nem lesz már, mint „tíz perc intenzív gyász és komorság”. A lemezen még tavaly kezdtek el dolgozni, idén az volt a tervük, hogy befejezik, illetve komolyan nekilátnak Tim Pope-pal annak a filmnek, mely a zenekar történetét meséli el. Az énekes ezen túl még egy szólóalbumot is tervez.

Hogy ebből mi valósul meg, az kérdés, az új albumot is 2018 óta ígérik, tavaly ősszel megjelent egy hír, hogy karácsonyig a boltokba kerül.

Akkor a Zocalo című lapnak adott interjújában Smtih az új albumot a Disintegration-korszakhoz hasonlította. „Természetesen a zenekar stílusa meghatározó az új albumon, de ez sokkal sötétebb, érzelmesebb lesz a korábbiaknál. Azt mondhatom, hogy még mindig nehéz előadni néhányat ezek közül a dalok közül, mivel a belsőmből szólnak, engedem őket, minden bennük van, amit adni tudok magamból. A változás, veszteségek inspiráltak, az anyám, az apám, a bátyám fizikai hiánya… a fájdalom…”

Fotó: Sághy György

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket