dunszt.sk

kultmag

Az HBO négyrészes dokumentumsorozatot készített Mia Farrow és Woody Allen kapcsolatáról

Tavaly magyarul is megjelent Woody Allen Apropó nélkül című önéletrajza, melyben az Oscar-díjas filmes alkotásai mellett kapcsolataira is reflektál, természetesen a saját szemszögéből. Most az HBO egy másik nézőpontot is megismertet velünk, a csatorna ugyanis szinte teljes titokban forgatott négyrészes dokumentumsorozatot Mia Farrow és Woody Allen kapcsolatáról, február 21-én pedig már be is mutatják az első epizódot, a további részek hetente érkeznek majd.

A sorozat mögött alkotóként az elmúlt évek három meghatározó dokumentumfilmese, Kirby Dick, Amy Herdy és Amy Ziering áll, az ő nevük olyan produkciókból lehet ismerős, mint az On the Record vagy az Oscar-jelölt The Hunting Ground.

Mia Farrow évekig volt Woody Allen párja és múzsája, filmjei állandó szereplője. Viszonyuk azonban idővel megromlott, a színésznő pedig megvádolta korábbi párját azzal, hogy molesztálta örökbefogadott lányát, Dylan Farrow-t. Bár az ügyben több nyomozás is folyt, eredményre nem jutottak a hatóságok, Allen pedig végig tagadta a vádakat.

A sorozat készítői igyekeznek majd a lehető legteljesebb képet adni az ügyről, soha nem látott archív felvételekkel és interjúkkal készülnek, több érintett most áll majd először kamera elé.

Az Allen V. Farrow tehát február 21-én debütál az HBO kínálatában.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket