dunszt.sk

kultmag

A Borat 2 és a Nomadland az Aranyglóbusz nyertesei

Az Aranyglóbusz vasárnap megrendezett átadóján Chloé Zhao Nomadland című roadmovie-ja és a Borat Subsequent Moviefilm nyerte el a fődíjakat.

A Nomadland lett a legjobb dráma, míg a Sacha Baron Cohen komikus főszereplésével látható másik említett film a komédiák közt nyert. Chloé Zhao a legjobb rendező díját is beseperte, második nőként a Glóbuszok történetében, míg Cohen a legjobb színészi teljesítményért is díjat kapott a komédia kategóriában.

Nomadland

Andra Day amerikai színész és énekes a legjobb drámai színésznő díjat kapta a The United States vs. Billie Holiday című életrajzi filmben nyújtott alakításáért. A legjobb drámai színész posztumusz Chadwick Boseman lett a Ma Rainey’s Black Bottom filmért. Boseman tavaly rákban hunyt el negyvenhárom évesen.

Rosamunde Pike nyújtotta a zsűri szerint a legjobb színészi teljesítményt a komédiák női szereplői közül az I Care a Lot című szatírában.

A nem angol filmek kategóriájában a koreai származású amerikai rendező, Lee Isaac Chung filmje, a főleg koreai nyelven megszólaló Minari lett a nyertes.

Borat Subsequent Moviefilm

A legjobb forgatókönyvért járó elismerést Aaron Sorkin kapta A chicagói 7-ek tárgyalása filmért. A legjobb minisorozat A vezércsel lett, a legjobb dráma-sorozat A korona, míg a komédiák közt a Schitt’s Creek nyert.

Az Aranyglóbusz huszonöt kategóriában ítéli oda a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége minden évben, és az Oscar mellett a legfontosabb amerikai díjként tartják számon.

Az idei díjátadóra a koronavírusjárvány miatt szigorú korlátozások mellett került sor a Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben. Az estet Tina Fey és Amy Poehler vezette, a díjazottak internet segítségével kapcsolódtak be, csupán egészségügyi nővérek és az állam menetét biztosító más foglalkozások képviselői voltak jelent személyesen.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket