dunszt.sk

kultmag

Zenés színdarab készül A vezércsel című Netflix-sorozatból

A Level Forward nevű szórakoztatóipari vállalat megvásárolta A vezércsel című minisorozat alapjául szolgáló 1983-as Walter Tevis-regény jogait, és a tervek szerint zenés színpadi művet szeretnének készíteni belőle.

A regény első adaptációjaként készült sorozat a 2020-as év legnagyobb nézői és kritikai sikerét hozta el a Netflix számára – ami sokakat meglepett, hiszen a sakkozás első ránézésre nem tűnik olyan tevékenységnek, ami tömegeket hozna lázba. A sorozat persze ennél többről szólt, az árvaházban felnövő főhős traumáitól, függőségeitől egészen a traumákkal való szembenézés felszabadító hatásáig.

A jogokat megvásárló Level Forward korábban szexuális zaklatás témájában készült filmek produceri munkáit látta el, például ők készítették az On the Record című 2020-as dokumentumfilmet, amely Russell Simmons hip-hop lemezgyáros szexuális visszaélési ügyeiről szól. A vállalat vezérigazgatója, Adrienne Becker szerint A vezércsel története a nők egymást támogató barátságáról szól, mely barátságok segítik a főhős, Beth Harmon útját és végső győzelmét is.

A sorozatról készült kritikánk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket