dunszt.sk

kultmag

Drámapálya 2021

Volt már olyan alkalom, hogy féktelen haraggal hagytál el színházi nézőteret, és csak arra vágytál, hogy másokat is meggyőzz, mennyire rettenetes volt az elmúlt néhány óra? Esetleg volt már részed előadás utáni eufóriában, és égtél a vágytól, hogy valakivel jól kibeszéld a látottakat, de szembesülnöd kellett azzal, hogy nincs kivel megvitatnod a csodát, amit színháznak neveznek? Írtál már hirtelen felindulásból élménybeszámolót? Esetleg hirtelen felindulásból drámát/jelenetet? Gyakran fantáziálsz mondjuk egy nehéz helyzet előtt arról, hogy ki mit fog mondani? Igen? Akkor olvass tovább nyugodtan, ez a cikk neked szól!

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja DRÁMAPÁLYA 2021 címmel pályázatot hirdet.

forrás: szini.ro

Felhívásukra két korcsoport – 14-17 és 18-26 – szövegeit várják három kategóriában:

1. Drámai szöveg (egy- vagy többfelvonásos dráma vagy egy jelenet) azoknak, akik szeretnek toll-zsonglőrködni, úgy érzik magukról, hogy a párbeszédek, hosszú csendek és egymásnak feszülő érdekek mesterei.

2. Színházi élménybeszámoló (egy színházi előadásról vagy online színházi élményről készült személyes hangvételű beszámoló), azoknak, akik rálátnak egy nagy egészre, és úgy érzik, hogy meg kell osztaniuk a világgal az élményt, amit egy előadás nyújtott (vagy nem nyújtott).

3. Drámaismertető (olvasmányt feldolgozó személyes hangvételű írások olyan drámaszövegről, amit szívesen látnának színpadon), azoknak, akiknek eszméletlen sok és új gondolatuk van egy szövegről, akik, ha drámát olvasnak fejben már el is képzelik hogyan vinnék azt színpadra.

A pályázat jeligés, a beküldés elektronikus vagy postai úton lehetséges.

Elektronikus beküldés esetén dramapalya4@gmail.com címre kell elküldeni az életkort is feltűntető jeligés pályázatot, a pályamunkát word fájlként csatolva úgy, hogy az nem tartalmazhatja a pályázó nevét.

Postai beküldés esetén a pályázatot a következő címre várják: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely, Maros megye, Románia. A postán leadott pályázathoz jeligével ellátott, zárt borítékban kell mellékelni a nevet és elérhetőséget.

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételi eljárásban részesülnek a marosvásárhelyi Teatrológia illetve Drámaíró mesterszakra, melyekről egy korábbi cikkben írtunk néhány sort. Emellett, a szövegeket a Látó, szépirodalmi és a Játéktér, színházi folyóiratoknak közlésre ajánlják.

A pályázati kiírás itt található.

A Marosvásáhelyi Művészeti Egyetemről megjelent írásunk itt található.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket