dunszt.sk

kultmag

Margaret Atwood szerkeszti a koronavírus-járvány alatt játszódó „Dekameront”

Douglas Preston újragondolta Boccaccio Dekameronját, és többedmagával megírta a koronavírus-járvány alatt játszódó történetet. Fourteen Days: An Unauthorised Gathering (Tizennégy nap: Egy engedély nélküli találkozás) című elbeszéléskötet létrejöttében közreműködött John Grisham, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, Emma Donoghue, Celeste Ng, Dave Eggers és Angie Cruz, azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsanak kortársaiknak a pandémia alatt. A kötetet A szolgálólány meséje és Az ehető nő című regények írója, Margaret Atwood szerkeszti.

A történet a járvány korai időszakában játszódik, amikor a gazdagok elhagyják a várost, egy manhattani bérház hátramaradt lakói az épület tetején összegyűlnek, és történeteket mesélnek egymásnak. Az ötlet csírája még kamaszkorban fogalmazódott meg Preston fejében, de sehogy sem sikerült papírra vetni egészen addig, míg egy igazi járvány ki nem tört – árulta el Preston a The Guardian–nek.

Atwood örömmel egyezett bele a változatos stílusú – a romantikus regényírótól a shakespeare-i iskola követőjéig, a költőtől a misztériumjáték írójáig, az ifjúság szerzőtől az újságírón át a sci-fi íróig – alkotócsoport közös művének megszerkesztésébe. A Tizennégy nap egyfajta tiltakozás is a kortárs irodalom balkanizálódása ellen. A könyv várhatóan 2022 tavaszán jelenik majd meg.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket