dunszt.sk

kultmag

Thomas Vinterberg életében először rendez tévésorozatot

A Még egy kört mindenkinek hatalmas sikert aratott, a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjának fő esélyese, Thomas Vinterberg pedig rendezőként is jelölést kapott. A kortárs dán film egyik vezéralakja most némileg váratlan módon egy tévésorozattal készül majd. Azért meglepő ez Vinterbergtől, mert korábban sosem dolgozott tévében. Mostani projektjének mind a hat epizódját írja és rendezi is majd.

A Families Like Ours Dániában, a közeli jövőben játszódik, ahol a víz már ellepte az ország jelentős részét. így a lakosoknak menekülnie kell. Aki teheti, külföldre utazik, a többiek otthon, a kormány segítéségével próbálnak túlélni.

„A Families Like Ours azokról a szituációkról szól, amelyeket nem tudunk irányítani. Hogy alakulnak ilyenkor a megküzdési stratégiáink? Thomas évekkel ezelőtt állt elő ezzel az ötlettel, azonban az élet különös aktualitást biztosít a sorozatnak. Hiszen ma ugyanazt látjuk, ami korábban még csak a mi képzeletünkben élt. Üres házakat, utcákat, kétségbeesett embereket” – fogalmazott a sorozat egyik producere.

A forgatás a tervek szerint év végén, esetleg jövő év elején indulhat. Dániában a TV2-n lesznek láthatóak az epizódok, de tervezik a sorozat nemzetközi terjesztését is.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket