dunszt.sk

kultmag

(B)ÍROD?

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mellett, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézete is pályázatot ír ki érettségi előtt álló és érettségizett fiataloknak.

forrás: a Színházi Intézet weboldala

1. Kategória – színházi szakírás

Olyan problémacentrikus, elemző, véleményt és reflexiót tartalmazó, helyi valóságba, kontextusba ágyazott műveket várunk, amelyek tükrözik az adott társadalom, szociokulturális közeg, színház helyzetét, értékeit, problémáit, kihívásait, lehetőségeit, az adott valóságban való jelenlétét, a közönség és közösség elvárásait. Lehet komoly (de ne komolykodó), laza és tartalmas, magvas és okos (de ne okoskodó), vicces és bátor – amilyen a szerző hangja. Bármilyen magyar vagy román nyelvű előadás (színház stb.) lehet a pályázat témája. A pályázat nyelve magyar. A műfaj lehet esszé, kritika, személyes beszámoló, bloggolás, podcast, vlog. A pályaművek formája: írott szöveg esetén: min-max 8.000-12.000 karakter, podcast esetén: min-max 12-20 perc, vlog/videó esetén min-max 8-12 perc.

2. Kategória – dráma, színházi szöveg

Tematikus és műfaji megkötés nincs.
Maximális oldalszám: 30 oldal.


A pályázat benyújtásának helye:
?????.??????@???????.??

A levélben mellékletként kérjük benyújtani a pályázatot, valamint a levélben kérjük megadni a pályázó elérhetőségét is (név, email, telefon).

Zsűri: a Magyar Színházi Intézet oktatói

Elismerés, díjak: a díjazott művek könyvjutalomban részesülnek, a sajtóban elhelyezzük/publikáljuk őket, felületeinken megjelenítjük. Mindkét szekciónak külön díjazottjai vannak:

1. díj 500 RON (kb. 35.000 HUF) értékű könyvutalvány

2. díj 350 RON (kb. 25.000 HUF) értékű könyvutalvány

3. díj 200 RON (kb. 14.000 HUF) értékű könyvutalvány

Illetve az első díjas pályaművek szerzői könnyített felvételiben részesülnek a Színházi Intézet Teatrológia szakára.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket