dunszt.sk

kultmag

Legéndy Jácint performanszai a 101 Klubban

Az avantgard költő-performer és képzőművész, Legéndy Jácint legutóbbi verseskötete a Földalatti Oltár, két éve jelent meg, 2021 júliusától kezdődően pedig a budapesti 101 Klubban ad elő improvizatív, táncos performanszokat. Az esemény a DJ Cuvious szervezésében történő Heroes Party Series részeként valósul meg, hasonlóan a művész korábbi, a Zegzug underground klubban bemutatott spontán táncos performanszaihoz.

„2017 nyarától adtam elő performanszokat a nemrég váratlanul megszűnt ZegZug színpadán. Ezek a krómozott pórázzal bemutatott improvizatív, táncos performanszok a szabadság és az elnyomás problémakörét feszegették, de nem csekély erotikus vonatkozású mondanivalóval is bírtak.“ – nyilatkozta Legéndy a Kulternek.

Idei partisorozata az 1980-90-es évek underground zenei világa, azon belül a darkwave, a posztpunk, a gothic és a coldwave zenekarok szerzeményei köré összpontosul. Az első fellépésre 2021. július 23-án, este 9 órai kezdettel kerül sor, ezt követően kéthetente pénteken ugyanabban az időpontban tekinthető meg Legéndy előadása. Helyszín a budapesti Rákóczi út 8/A. szám alatt található 101 Klub.

További információ az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket