dunszt.sk

kultmag

A somorjai művésztelep kísérőprogramjai

A DUNARTCOM nemzetközi művésztelep idén augusztus 13. és 22. között zajlik Somorján, ez idő alatt pedig számos nyilvános programot is kínál az érdeklődőknek. Augusztus 16-án este nyolc órától a Bettika Septet zenekar lép fel a somorjai Šup-Šup Music Clubban. Augusztus 17-én és 18-án este hét órától a művésztelep résztvevői prezentálják munkáikat a Mozi klubban.

A művésztelepen készült munkákból készült, Időkapszula című kiállítás megnyitója augusztus 21-én lesz a somorjai Korona Udvarban (Fő utca 46.).

A 2020-as művésztelep résztvevői (fotó: Dunartcom/Facebook)

A DUNARTCOM nemzetközi művésztelep idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. Alapításának legfőbb célja a kapcsolatteremtés a művésztársadalom tehetséges hazai és külföldi, már szakmailag elismert és feltörekvő fiatal képzőművészei között, ahol egymás munkamódszerének, gondolkodásának megismerése által a szervezők egy új szellemi közösséget kívánnak megteremteni. A tíz évad folyamán a művésztelepre tizenhat országból meghívott, közel százhatvan alkotó tematikus hívószóra alkotott műfaji megkötés nélkül, a hagyományos megfogalmazásokon túl az újszerű médiumok alkalmazásáig. Ezidáig több mint ötven szakmai program valósult meg. A művésztelep minden évben tematikus, a mostani találkozó címe és témája: „IDŐKAPSZULA”.

A művésztelep szervezőjével, Mayer Évával készült interjúnk itt olvasható.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket