dunszt.sk

kultmag

The Hand of God címmel érkezik Paolo Sorrentino eddigi legszemélyesebb filmje

Elképesztően erősnek tűnik a Velencei Filmfesztivál programja, no meg a Netflix idei őszi szezonja is. Paolo Sorrentino legújabb rendezése is a világ legrégebbi filmes szemléjén debütál majd, hogy aztán a Netflixen váljon elérhetővé a világ nagy része számára.

A The Hand of God című alkotást már most az olasz kultrendező legszemélyesebb filmjeként emlegetik, nem is csoda, hiszen már a forgatás is Sorrentino szülővárosában, Nápolyban zajlott. A film középpontjában egy különc tinédzser Fabietto Schisa (az elsőfilmes Filippo Scotti alakításában) áll majd, akinek az élete fenekestül fordul fel, többek között azért, mert megérkezik a városba a legendás futballista, Diego Maradona, aki egy balesetben véletlenül pont Fabieto életét menti meg. Sorrentino legújabb munkája a szerelem, a hit, a család, a mozi szeretete, valamint a veszteségek filmje lesz. Scotti mellett a másik két főszerepet Toni Servillo (aki már A nagy szépségben is dolgozott a rendezővel) és Teresa Saponangelo játssza majd.

Nem ez egyébként az egyetlen készülő filmje az olasz direktornak, ő rendezi majd a Sue Mengers-életrajzi filmet is, Jennifer Lawrence főszereplésével.

A Netflix nemrégiben közzétett egy rövid, igen hangulatos előzetest is. A szeptember 2-án tartott velencei premier után a streaming-szolgáltató kínálatában december 15-én lesz elérhető a film.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket