dunszt.sk

kultmag

Enyedi Ildikó életműdíjat kap a pöstyéni filmfesztiválon

A Cinematik filmfesztivál tizenhatodik alkalma szeptember 14-én kezdődik a szlovákiai fürdővárosban, Pöstyénben. A fesztiválon két magyar vonatkozású szlovákiai premier is látható lesz: a fesztivált Kerekes Péter Cenzor című filmje nyitja, illetve itt lesz Enyedi Ildikó Cannesban bemutatott filmjének, A feleségem történetének szlovákiai premierje is.

Enyedi Ildikó kapja a Respekt nevű életműdíjat is, illetve a Nagyító alatt című, versenyen kívüli szekcióban több filmjét is bemutatják (több magyar rendező munkáival együtt, mivel a szekció idén a magyar filmekre koncentrál majd).

A járványhelyzetre való tekintettel még kérdéses, hogy kik látogathatnak el a fesztiválra. Ezzel összefüggésben Tomás Klenovsky, a fesztivál igazgatója a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek azt mondta: amennyiben a jövő hétig nem változik a város járványügyi besorolása, akkor a koronavírus-fertőzésen átesettek, a negatív tesztel rendelkezők, illetve a beoltottak látogathatják meg a fesztivált, ellenben, ha a város besorolása a jelenleginél rosszabb lesz, akkor csak a koronavírus ellen beoltottakat fogadják majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket