dunszt.sk

kultmag

Aaron Sorkin az amerikai televíziózás hőskorába invitál legújabb filmjével

Aaron Sorkin az amerikai történelem modernkori krónikása, olyan filmekkel, mint a Pénzcsináló, A közösségi háló, A chicágói 7-ek tárgyalása, illetve olyan televíziós sorozatokkal, mint Az elnök emberei és a Híradósok. A filmes következő munkájával sem szakad el a történelemtől és a média világától, hiszen az egyik első népszerű tévésorozat kulisszái mögé nyerhetünk majd bepillantást.

Nemrég debütált a Being the Ricardos teasere, mely a Sorkintól már jól megszokott, remekül elkapott hangulatot ígéri. A film története öt nap alatt játszódik 1952-ben, amikor az I Love Lucy című sorozatban is egy konfliktusokkal teli epizódot vesznek fel, valamint a két főszereplő, Lucille Ball és Dezi Arnaz kapcsolata is próbára tevődik. Az I Love Lucy egyébként – a többi korai amerikai sorozathoz hasonlóan – az amerikai álmot és a klasszikus családmodellt népszerűsítette, az otthon ülő és szépen mosolygó háziasszonnyal. Ezzel szemben Lucille korának egyik legkarakánabb színésznője volt, önálló egzisztenciával, saját produkciós céggel.

Sorkin filmje minden bizonnyal ezt az ellentmondást is tárgyalja majd, a hitelesség elérésében Lucie Arnaz, a pár lánya is segített. Lucille-t Nicole Kidman, Dezit Javier Bardem játssza majd, rendezőjük pedig egy mondatban foglalta össze a film lényeget:

„Azoknál a sztoriknál, amiket az emberek nem ismernek, egy jobb dolog van. Azok a történetek, amikről azt hiszik, hogy ismerik őket, de nem is tévedhetnének nagyobbat.”

A Being the Ricardos december 21-én debütál az Amazon kínálatában.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket