dunszt.sk

kultmag

A Warner Bros. tönkreteszi a mozikat?

A mozik a pandémia miatt nagyon rossz helyzetben vannak. A korlátozások nem csak közvetlenül érintik őket, de a premierek is elmaradnak. A Warner Bros. ilyen helyzetben érkezett azzal az ötlettel, mely a mozisok legrosszabb álmaiban sem nagyon szerepelt: Minden forgalomba kerülő nagy filmet nem csak a mozikban, hanem streamelve az HBO Maxon is bemutatnak a jövő évben.

A bejelentést követően esni kezdtek a mozihálózatok részvényei, megremegett a filmipar. Egyelőre mindaz csak az USA-t érinti, de az HBO Max jövőre azt tervezi, hogy előbb Európát, majd a második félévben Dél-Amerikát is beveszi. Amely egy olyan ajánlatnak, mely szerint felár nélkül, a megvásárolt csomagban kapja a fogyasztó a premiereket, nem nagyon fog tudni ellenállni.

A Warner Bros. tizenhét nagy filmes bemutatót tervez a jövő évben, olyan várt filmekkel, mint például a Mátrix folytatása, a Dűne, a Tom és Jerry folytatása vagy a Godzilla vs. King. Az első kombinált bemutató a Wonder Woman 1984 lesz december 24-én.

Mindenért a Tenet okolható minden bizonnyal, mely több milliós veszteséget jelent a stúdiónak, mivel Christopher Nolan filmjét nem tudta megnézni a mozikban elegendő mennyiségű néző.

A Warner Bros. egyelőre egy évre, 2021-ben tervezi ebben a rendszerben a bemutatóit.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket